Либия се закани да съди Швейцария

Либия се закани да съди Швейцария

Либия ще съди Швейцария, защото през лятото на миналата година властите на европейската страна наредиха арестуването в Женева на сина на Муамар Кадафи - Ханибал, заради упражнено насилие над домашни прислужници, предаде в понеделник Франс прес, като се позова на швейцарската агенция А Те Ес.

"Либийската държава, Ханибал Кадафи и неговата съпруга ще внесат съдебен иск в съда на град Женева", уточни адвокатът Шарл Понсе, който представлява интересите на Триполи.

През юли миналата година в Женева бяха арестувани Ханибал Кадафи и неговата съпруга по обвинения на техни прислужници, че са упражнили насилие над тях. След няколко дни семейство Кадафи беше освободено от ареста. В края на август прислужниците - мароканец и тунизийка, се съгласиха да оттеглят иска срещу бившите си работодатели.

Арестуването на Ханибал предизвика криза между Триполи и Берн. Либия отвърна на Швейцария с поредица от наказателни мерки.

През януари тази година Сейф ал Ислам, по-малкият син на Кадафи, обяви, че Швейцария е предложила на Либия да изгладят спора си във връзка със случая с Ханибал. Той обаче не уточни какво включва предложението, а каза само, че се е срещал по този въпрос два пъти с първата дипломатка на Берн Мишлин Калми-Рей.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?