Лидер на "Алтернатива за Германия“ в Москва за среща с приближени на Путин

Фрауке Петри

Най-видният германски националистически политик, Фрауке Петри, която е един от ръководителите на "Алтернатива за Германия", е била в края на миналата седмица в Москва и е разговаряли с руски депутати, включително с висши членове на партията на Владимир Путин "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес.

От офиса на Петри съобщиха, че тя е била в руската столица, за да обсъди сътрудничеството между регионалните парламенти на Русия и Германия и покрай основната цел на визитата си се е срещнала с председателя на Думата Вячеслав Володин, който е близък до Путин, и със заместник-председателя на Думата Пьотр Толстой.

От кабинета на Петри не отговориха веднага на въпросите кой е пътувал с нея и какви теми са били обсъждани на срещите ѝ с Володин и Толстой.

Русия търси контакти с националистически партии в цяла Европа, включително с френския Национален фронт, и това предизвика безпокойство в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, като подкрепя крайни политически групировки, отбеляза Асошиейтед прес.

Още от Европа

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?