Лидерът на ДПС в Момчилград: Патриотите на България сме тук

ДПС почете жертвите на т.нар. "възродителен процес" (видео)

Сн. Пресцентър на ДПС

ДПС проведе възпоменателен митинг в Момчилград, на който бяха почетени жертвите на т.нар. "възродителен процес". Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че ДПС има идеята и политическите аргументи за правене на политика у нас.

"Затова с гордост и достойнство казваме, че политиката на разделение, противопоставяне и омраза трябва да спре у нас. Че патриотите на България сме тук на този площад. Че, ако искаме да следваме заветите на Апостола Васил Левски и искаме да бъдем патриоти в нашата чиста и свята република, ще отстояваме демокрацията, еднаквите правила за всички. И както Апостола е казал: "И турци, и българи и всички етноси ще бъдем равни! "Равни ли сме днес обаче?!", каза Мустафа Карадайъ.

"След 30 години демокрация, нашите братя дадоха живота си за името, в името на името, в името на вярата", допълни той.

Пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в центъра на Момчилград се събраха стотици жители на града, гости от страната и от Турция на възпоменателен митинг, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Сред присъстващите бяха зам.-председателят на НС Нигяр Джафер и други представители на партита, репресирани от тоталитарния режим, близки на трагично загиналите, кметове на общини, председатели на общински съвети, както и депутатът от Народно-републиканската партия (CHP) в Турция Кямил Окяй Съндър.

Възпоменателен митинг се проведе и в момчилградското село Груево пред паметник-чешмата, която е изградена в памет на Абдулазис Бекир, Мустафа Али и Мустафа Ибрахим. 

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?