Мач, колоездене и протестно шествие затварят София в събота

Заради различни мероприятия в събота центъра на София ще бъде затворен за автомобилно движение и паркиране.

Заради 60-тата международна колоездачна обиколка от 7 до 13 часа в съобота се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на пл. "Народно събрание". От 11 до 12.30 ч. се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "Цар Освободител" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "Цар Иван Шишман" между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание", ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски", както и по ул. "6-ти септември" межд ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Колоездачната обиколка ще се състои от 12.15 ч. по маршрут - пл. "Народно събрание", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе", бул. "Г. М. Димитров", бул. "Св. Кл. Охридски" и по "Бистришко шосе" - изход от София. Движението на превозните средства ще бъде спирано и възстановявано поетапно.

От 18 до 21 ч. В събота ще се състои протестно шествие в памет на жертвите на комунизма. Участниците в него ще се движат по маршрут от пл. "Св. Неделя", бул. "Витоша", ул."Алабин", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Фр. Нансен" до параклиса в памет на жертвите на комунизма пред НДК, като движението на превозни средства по време на шествието ще се спира и възстановява поетапно.

Заради футболната среща между отборите на ЦСКА и "Литекс" на Националния стадион в събота вечер от 21 ч., от сутринта до приключването на мача се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на моста пред Националния стадион, алеите около него, както и по ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "В. Левски".

По преценка на "Пътна полиция" от 17.00 ч. до приключването на мача може да се въведе забрана за влизането на превозни средства в двете посоки с изключение на градския транспорт по ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "В. Левски", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Черни връх" и бул. "Мадрид", както и по бул. "Др. Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов".

Поради строителството на довеждащия колектор "Банкя-Какач" от 8 ч. в събота до 24 ч. на 22 октомври се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул."Ст.Стамоболов" между улиците "Варна" и "Балчик" в гр. Банкя. По време на забраната временно се променя и маршрутът на автобусите по линия номер 42А.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?