Мадуро предложи преговори на опозицията, чийто лидер обаче отказа

Николас Мадуро

Президентът на Венецуела Николас Мадуро каза, че е готов да преговаря с опозицията за изход от политическата криза. Часове по-късно обаче опозиционният лидер Хуан Гуайдо отвърна, че "никога не е добро време" да се преговаря с "диктатура", предаде Ройтерс.

Мадуро и Гуайдо изпратиха през май свои представители в Осло за разговори, насърчени от правителството на Норвегия. Те обаче не успяха да постигнат някакво споразумение. В събота запознати с преговорите казаха пред Ройтерс, че те ще бъдат подновени тази седмица.

Гуайдо обаче заяви вчера, че "няма официално изявление, че ние ще участваме в един нов кръг" на диалога. "Никога не е добро време да се разговаря с похитители, нарушители на човешките права и с диктатура", подчерта венецуелският опозиционен лидер пред репортери в контролираното от опозицията Национално събрание, чийто председател е той.

Досега са известни малко детайли за разговорите в Осло между представителите на Мадуро и Гуайдо, който през януари се самопровъзгласи за президент, обявявайки за незаконни изборите през май м. г., на които президентът бе преизбран на своя пост.

Споделяне

Още от Свят

Какво да се прави при бързото разрастване на коронавирусната зараза?