Майкъл Джексън отива на съд за сексуална злоупотреба с деца

Американската попзвезда Майкъл Джексън ще се яви на процес по обвинения в сексуална злоупотреба с деца. Съд в Калифорния реши, че има достатъчно доказателства за това, но не даде подробности за конкретните искове, предадоха световните агенции.

Състав от съдебни заседатели, наричан голямо жури, обсъждаше обвиненията срещу певеца в продължение на две седмици, за да реши дали срещу него да бъде започнато съдебно преследване.

Прокурорите бяха представили доказателства, че 45-годишният Джексън е имал сексуални контакти с малко момче. Детето бе показано и в британски документален филм, сниман отчасти в имението на Джексън Невърленд в Санта Барбара. По-рано срещу Майкъл Джексън бяха отправени и обвинения в блудство с дете под 14 години, което той опивал с алкохол.

Майкъл Джексън беше арестуван миналия ноември. Заседанието е следващата седмица - на 30 април. Досега той винаги е отхвърлял обвиненията.

Неговите адвокати казаха, че на предстоящото съдебно заседание ще пледира "невинен". Те разпространиха изявление, в което изразяват убеденост, че Джекъсн ще бъде напълно оправдан.

Съдебните заседатели изслушаха над 10 свидетели, включително момчето, неговия брат, майка, баща и двамата защитници на майката.

Единият от тях, Лари Фелдман, представляваше друго 13-годишно момче, което е повдигнало аналогични обвинения срещу Майкъл Джексън през 1993 г. Попзвездата обаче постигна извънсъдебно споразумение, като плати милиони долари и затова не бе заведен съдебен иск.

Споделяне

Още от Свят