Манджуков поиска от медиите да не тиражират "провокации" по негов адрес

Бизнесменът Петър Манджуков заяви, че по никакъв повод той или фирма и структура, в която участва, не са предприемали или извършвали действия за доставка на стоки и услуги, нарушаващи законите на България или международни ограничения, произтичащи от резолюции на Съвета за сигурност на ООН или на други международни организации, на които страната е член.

Фирмата на Манджуков "Машиноекспорт" е участвала в програмата на ООН "Петрол срещу храни", стана ясно след като избухна скандала с 12-те милиона барела петрол, дарени от Саддам Хюсеин за БСП. Вчера от ОДС пък прогнозираха, че може да избухна нов скандал "петрол срещу оръжие", свързан с оръжейната фирма на Манджуков "Норууд".

В декларация до шефовете на БТА, БНР, БНТ, bTV, Нова телевизия и Дарик радио, както и до членовете на Съюза на издателите на вестници в България, Манджуков изразява надежда, че "българските медии ще отразяват обективно и коментират отговорно тези възмутителни провокации и подвеждащи обществото твърдения". По думите на издателя на в. "Дума" и собственик на Балкан Българска телевизия, всички "преднамерени и нямащи нищо общо с истината изявления и клевети засягат не само авторитета и името на посочените по-горе медии, но рефлектират и върху цялата издателска общност и електронни издания".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?