Мартин Шулц : Обвиненията срещу мене са политически мотивирани

Мартин Шулц
Обвиненията, че бившият председател на Европейския парламент и сегашен кандидат за канцлер на Германия Мартин Шулц е злоупотребявал с високия си пост в ЕС, са политически мотивирани. Това заяви самият той пред днешния брой на седмичника "Билд ам Зонтаг", цитиран от ДПА. 
 
След като напусна Брюксел в началото на тази година, за да се върне в германската политика, срещу него се появиха обвинения, че той е използвал поста си, за да устройва по нереден начин хора на различни длъжности в своя офис. Според комисията по бюджетен контрол в Европарламента опитите на Шулц да назначава хора на работа не са съответствали на установените правила. 
 
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) заяви през февруари, че проучва дали тези обвинения са потенциално интересни за разследване. 
 
Шулц обаче казва пред вестника, че комисията, която критикува неговото поведение, е пълна с евродепутати от други партии. Според него в тази комисия срещу него са се съюзили евроскептици, консерватори и зелени.Освен това той отбеляза, че административните органи на Европарламента не са констатирали нередности в неговите действия.
 
Неговите противници на свой ред твърдят, че администрацията се е произнесла в негова полза, защото била пълна с политически съюзници на Шулц.
 
Мартин Шулц бе председател на Европейския парламент от 2012 г. до сдаването на поста през февруари т.г. След оттеглянето си от Брюксел той се върна в своята Социалдемократическа партия, бе избран за неин лидер и кандидат за канцлер в изборите за Бундестаг през септември
Споделяне

Още от Свят