Масов бой между роми в карловското село Розино вдигна на крак полицията

44 души са задържани, има и пострадали

Масов бой между роми в карловското село Розино вдигна на крак полицията

44 души са задържани след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии с карловското село Розино.

Семействата Сребреви и Ескендерови не за пръв път решават по подобен начин проблемите си. Разправията започва още в събота, когато роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловни пушки.

При стрелбата са ранени двама души, но според лекарите, нараняванията не са сериозни и няма опасност за живота им. Други двама са с порезни рани от падналите строшени стъкла.

В неделя се е стигнало до ново сбиване, но полицията е овладяла ситуацията.

От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото.

”Докъде ще стигне всичко това? Аз не смея вече да ходя на работа. Тук нещата няма да се оправят. Ако не са едните, ще са другите. Хвърчат камъни. Не са ходили войници, не са яли бой, затова е така“, коментираха хората в селото, цитирани от Dariknews.

”Успяхме да укротим нещата, слава Богу. Иначе последствията какви щяха да бъдат, един Бог знае. Разговарял съм с двата рода - едните и другите не казват точната причина. Правя срещи, разговаряме за чест и достойнство. Свързани са бракове, родове... Слава Богу, че поне имат страх и уважение“, посочи кметът на селото Ангел Шаламанов.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?