Месец преди олимпиадата Русия забрани да се внасят течности в самолетите

Месец преди олимпиадата в Сочи и след скорошните кръвопролитни атентати в Русия федералните власти забраниха внасянето на каквито и да било течности в пътническите самолети - дори в минимални количества, съобщиха летищни служби, цитирани от Франс прес.

Новите правила забраняват на борда да има "каквито и да било течности, включително хигиенни средства, козметични продукти, аерозоли и гелове независимо от количеството", се казва в комюнике от сайта на летище Шереметиево в Москва.

Не се уточнява периодът, за който се въвеждат тези засилени мерки за сигурност. Според местни медии забраните ще важат два месеца, сиреч докато свършат зимните олимпийски игри в южния град Сочи (7-23 февруари), а след тях и параолимпийските (7-16 март).

Досегашните правила забраняваха в салона да се внасят течности в количества над 100 милилитра, напомня агенцията и добавя, че не е успяла да получи коментари, тъй като Русия празнува Коледа по стар стил и днес е почивен ден.

Междувременно на журналистка от радио "Ехото на Москва" не било разрешено да си вземе в самолета капките за нос. Медии обаче съобщили, че за лекарствата ще се правят изключения, ако пътникът представи лекарска рецепта.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?