Междинни плащания и по европрограмата за рибарство

Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. получи положителна оценка за съответствие на Системите за управление и контрол по Оперативната програма. Това се посочва в писмо от Европейската комисия, получено в сряда в Министерство на земеделието и храните, съобщиха от ведомството.

Според ЕК системите за управление и контрол по програмата съответстват на изискванията на регламентите на Европейския фонд за рибарство. Издаденото положително становище от ЕК потвърждава, че те функционират ефективно и са в съответствие с европейските регламенти и националното законодателство, посочват от МЗХ.

С това решение на ЕК страната ни може да заяви и първото междинно плащане по оперативната програма.

Преди две седмици земеделското министерство отчете, че към края на месец ноември 2010 г. по програма "Рибарство" са договорени само 5% от средствата – 11.5 млн. лв. Разплатени са 0.4%, или 830 хил. лв. Във вторник пък от МЗХ съобщиха, че по програмата за рибарство е подписан нов договор за на стойност 518 хил. лв. по проект за разширяване и модернизация на рибопреработвателно предприятие в село Слънчево, Варненска област

Бенефициентът - фирма "Мичик”, ще получи безвъзмездно 311 019 лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?