Международната хотелска верига Eurostars влиза в България

Международната хотелска верига Eurostars влиза в България

Международната хотелска верига Eurostars влиза в България и вече част от нея е четиризвездният хотел "City Sofia" в столицата. Това съобщи Станислав Аврамов, управител на комплекса, цитиран от TravelNews.bg.

Договорът е за мениджмънт, който ще се осъществява от международната компания. Аврамов не уточни за какъв период става въпрос. "Върви процес по приравняването на стандартите в обекта, като се правят подобрения и инвестиции", обясни той.

Новото име на хотела е "Eurostars Sofia City hotel". Той се намира в центъра на София, на ул. "Стара планина" (пряка на бул. "Дондуков"). Разполага с 61 стаи, 4 конферентни зали от 50 до 130 места, ресторант и лоби бар.

Преди световната пандемия от коронавирус обектът беше част от американската хотелска верига Best Western, която има най-голямо присъствие в България. Тя функционира на франчайзинг с ползването на марката и плащането на роялти.

"Една година работихме в кризата без чужд бранд и от август сме част от Eurostars", каза още Станислав Аврамов.

"Eurostars Sofia City hotel" е собственост на хотелиера Ясен Наков.

Международната верига Eurostars е част от испанската Hotusa Group и е основана през 2005 г. В нея влизат хотели от висок клас, разположени в историческия център или в близост до финансовите квартали на градовете.

Нейното портфолио включва над 200 обекта в цял свят, като най-много има в големите испански градове, както и в основните международни дестинации като Ню Йорк, Чикаго, Берлин, Рим, Брюксел, Прага, Будапеща, Лисабон, Порто, Буенос Айрес, Мексико Сити и др.

В групата влизат и други брандове - Exe Hotels, Ikonik Hotels и Crisol Hotels.

Споделяне

Още от Бизнес