Министерството на икономиката ще награждава "Износител на годината"

Министерството на икономиката заедно с подопечната му Агенцията за насърчаване на търговията учредяват ежегодни награди "Износител на годината".

От ведомството събщават, че първото връчване ще бъде на 24 февруари, като ще бъдат отличени кандидати в три категории: "Най-голям износ", "Ръст на износа" и "Завоювани нови пазари".

Инициативата има за цел да стимулира българските износители, както и да мотивира служителите на наградените компании по пътя им към изграждане на корпоративна култура и идентичност.

Критерий за най-голям износ ще бъде най-голяма стойност на износа за дванайсет месеца на 2002 г.. При ръст на износа ще се отчита най-голямо процентно нарастване на стойността на износа през 2002 г. спрямо 2001 г. Допълнително условие за подбор е номинираните фирми да са сред първите 100 износители по стойност на износа за 2002 г. и 2001 г.

За категория завойвани нови пазари ще се отчита увеличение на броя на пазарите спрямо предходния период, формирано чрез средния брой пазари за последните две години.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?