Мобилен оператор глобен с 60 хил. лв. заради отказ да прехвърли номер на клиент

Жителят на Пазарджик Веселин Илиев е "издействал" глоба от 60 хиляди лева на един от мобилните оператори в страната, съобщи в. "Марица". Глобата, наложена от Комисията за регулиране на съобщенията, е била потвърдена на втора съдебна инстанция.

Мъжът е бил клиент на санкционирания оператор до 2010 година, когато решил да премине към друг абонаментен план на конкурентна фирма.

На 3 ноември 2010 г. Илиев подал съответното заявление за прехвърляне на номера, но два дни по-късно бил уведомен, че му е отказано прехвърляне. Илиев нямал задължение за неплатени сметки и отговарял на всички условия за извършване на услугата.

Когато разбрал, че няма да успее да се разбере с добро с телекома, подал жалба в Комисия за регулиране на съобщенията.

От държавния орган извършили проверка и констатирали, че действията на оператора са неправомерни. Комисията наложила санкция от 60 хиляди лева. Операторът обаче обжалвал и на първа инстанция Районният съд в Пазарджик отменил глобата.

Окръжният съд в Пазарджик е постановил, че действията на Комисия за регулиране на съобщенията са законни и е потвърдил окончателно санкцията от 60 хил. лв.

Споделяне

Още от Бизнес