Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия "Скай"

Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия "Скай"

Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия "Скай" в Атина в нощта срещу понеделник. Няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети на сградата на телевизията. Има счупени прозорци от първия до последния етаж на шестетажната сграда. Според оценките на полицията бомбеният механизъм е съдържал около 10 кг мощно взривно вещество.

Около 45 минути преди взрива извършителите са предупредили чрез страница в интернет и с телефонно обаждане до телевизионния канал АНТ1 за готвения взрив, което е дало време на полицията да евакуира района.

Бомбата е мощна и целта е била да се нанесат щети на телевизията, коментират полицаите, които още са на мястото на взрива.

Охранителни камери са заснели двама души, които са поставили бомбата пред сградата на телевизията.

Политическите сили в Гърция коментираха, че "бомба срещу медия е удар срещу демокрацията" и настояват за бързо разкриване на извършителите на атентата.

Според първоначалните оценки на гръцката полиция зад бомбеното нападение стои терористичната организация "Група на народните бойци", съобщава в електронното си издание атинският вестник "Катимерини".

Членове на групировката досега са извършили подобни нападения с взривни устройства срещу офисите на Съюза на фирмите и индустриалците, на Юробанк и на Атинския апелативен съд преди една година. 

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?