МВнР отрече визите за руснаци да поевтиняват от 2016 г.

МВнР отрече визите за руснаци да поевтиняват от 2016 г.

България сваля цената на визите за руските туристи от 35 на 10 евро от 1 януари 2016 г., съобщи руската агенция ТАСС в понеделник като се позова на Асоциацията на руските туроператори. Потърсени от Mediapool за коментар, от Министерството на външните работи отрекоха това да е вярно и заявиха, че цената остава 35 евро.

Според руската асоциация, допълнително улеснение за руските туристи ще бъде и това, че страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен, винарски и кулинарен туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата ол инклузив.

След спирането на полетите от Русия до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, сочат данните на Асоциацията на руските туроператори (АТОР) на база отчетени търсения на сайта Слетат.ру. През ноември най-търсени са били оферти за Тайланд, Индия и Виетнам.

Ръст има и в търсенията за България, като страната ни не е сред първите десет любими дестинации на руснаците.

Останалите дестинации, които отбелязват увеличаване на търсенето сред руските туристи, са Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър, като неговото място е било заето от Шри Ланка.

Споделяне

Още от Бизнес