След убийството на жена от съпруга й в София

МВР е започнало проверка на всички разрешителни за оръжие

МВР е започнало проверка на всички разрешителни за оръжие

МВР проверява всички издадени разрешителни за оръжие, съобщи в четвъртък главният секретар на силовото ведомство Младен Маринов пред Нова телевизия.

Преди близо две седмици мъж застреля съпругата си в столичния кв. „Лагера“ с личния си пистолет, чието разрешително се оказа изтекло  преди 9 години.

Запитан за този случай, Маринов обясни, че е задължение на притежателите на оръжия да ги върнат, когато срокът на разрешителното им изтече.

Помолен да коментира обстоятелството, че убитата Елена Василева си е издействала ограничителна заповед за мъжа ѝ Венцислав и е подавала сигнали срещу него в полицията, главсекът отрече МВР да е отложило разглеждането на жалбата срещу убиеца, която била подадена часове преди престъплението.

Според Маринов полицията е потърсила Венцислав  на известния му адрес в Стара Загора, но той не бил там и затова започнала проверка.

"Незабавно се действа, когато има непосредствена заплаха", добави той, уточнявайки, че полицаите не са приели нарушаването на ограничителната заповед като конкретна заплаха.

"Такива ограничителни заповеди има много, конфликтите са много неясни. Не може до всяка такава заповед да има полицай. Трябва да има гаранции, че тя ще се изпълнява", каза още Маринов без да уточни какви гаранции има предвид.

Помолен да коментира случая с пастира Костадин Митев, обвинен за пожара в Кресненското дефиле, главният секретар на МВР заяви, че делото срещу него не се крепи само на самипризнанията на обвиняемия, а и на доказателства.

Както е известно, прокуратурата обяви във вторник, че 30-годишният говедар е признал, ч запалил първоначалния огън с цигара, но ден по-късно самият той отрече това. Адвокатът му пък обясни, че по делото липсват преки доказателства, които да го свързват с пожара.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?