На 54-тия ден протестиращи присъстваха на молебен в храма "Св. Александър Невски"

Отново протест пред "Евксиноград", пешеходният протестен поход достигна Пловдив

Момент от молебена в храма "Св. Александър Невски", сн. БГНЕС

54-тият ден она протестите срещу управлението на кабинета "Орешарски" започна с молебен. Част от протестиращите бяха в храма "Св. Александър Невски", където с благословията на Негово светейшество българския патриарх Неофит се отслужи общ молебен за духовно обединение и нравствено преображение на българския народ.

Молебенът, започнал в 18.30 ч., бе оглавен от председателя на църковното настоятелство при катедралния храм Тивериополския епископ Тихон.

"Всички с нетърпение очакват да кажем какво мислим за тези смутни времена", обърна се Тихон към присъстващите. Не мислете, че ние не преживяваме и не премисляме това, което става, но ние нямаме право да кажем нещо, което да не донесе благо на всички", добави епископът, цитиран от "Дневник".

"Този, който не се обръща към Бога, често стига до момент, в който действително не знае накъде и как ще се задвижат нещата", каза още епископът и предупреди вярващите да бъдат внимателни в това, което искат.

След молебена, водени от групата барабанисти, присъстващите се отправиха към традиционния сборен пункт на площад "Независимост" пред сградата на Министерския съвет. Там и тази вечер се събраха няколкостотин души, които продължават протестните действия въпреки сезона на отпуските и депутатската ваканция.

За втора поредна вечер няколко десетки протестиращи се събраха и пред входа на резиденция "Евксиноград" във Варна – едно от местата, където си почиват депутати и министри.

С аплодисменти и викове "оставка" протестиращите пловдивчани посрещнаха 7-те участници в похода срещу правителството на Орешарски, чието начало бе дадено в София, предаде "Фокус”. Участниците ще пренощуват пред община Пловдив на палатки, а в сряда в 7 часа ще потеглят към следващия град от протестния поход, който е предвидено да завърши на 15 август във Варна.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?