Над 3000 дела са забавени от Районната прокуратура в Кубрат

В Районната прокуратура в Кубрат са забавени или не фигурират 3291 дела, което се вижда от последните отчети на прокуратурата. Това съобщи във вторник окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов, който е изискал проверка на служебната документация от районните прокуратури в Кубрат и в Исперих.

При проверка в края на миналата година Окръжната прокуратура в Разград е установила, че други 2997 съдебни дела от предни години предстои да бъдат разгледани от прокуратурата в Кубрат.

Заради сериозни пропуски в работата и неспазване на сроковете за решаване на досъдебните производства и преписки, Дамянов е предложил административния ръководител и районен прокурор на Кубрат Вячеслав Николов за дисциплинарно наказание.

По думите на Дамянов, в качеството си на наблюдаващ прокурор, Николов е просрочил над 300 дела. Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу него за системно нарушаване на служебните задължения, неспазвайки сроковете, предвидени в НПК за решаване на досъдебните производства и преписки. Дни по-късно Николов е излязъл в болнични и след това е подал оставка, допълни окръжният прокурор на Разград.

Споделяне

Още от България