Над 3000 души са съкратени от Сухопътните войски през миналата година

3158 души са съкратени през миналата година от Сухопътните войски. От тях 945 са офицери, 1276 - сержанти, 937 войници и 639 граждански лица, съобщиха от отделение "Връзки с обществеността" към Главния щаб на Сухопътни войски, цитирани от БТА.

В петък се състоя разширен военен съвет на началника на Главния щаб на Сухопътни войски за резултатите от подготовката на войските през 2003 година. Според информацията, една от основните дейности през миналата година е била развитието на оперативните възможности на войските за изпълнение на задачи по участие в операции, различни от война.

Сред приоритетите на сухопътните войски за тази година са подобряване на окомплектоването и подготовката на подразделенията за участие в мироопазващи и мироподдържащи операции, както и постигане на необходимата оперативна съвместимост за участие в пълния спектър от операции на НАТО.

В съобщението се казва още, че дейността по преструктуриране на войските през 2003 г. е засегнала 124 мирновременни и военновременни формирования. На изпълнителната агенция "Управление на частната държавна собственост" на Министерството на отбраната са били сдадени 46 войскови райони и имоти и 14 са били преподчинени между поделения на Сухопътните войски. Сдадени и разместени са 5020 единици бронетанкова, автомобилна и специална техника, както и 9370 тона бойни припаси и имущества.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?