Над 9.5 млн. лв. получават инфоцентрове, читалища и джамия

Десет общински проекта за изграждане и ремонт на информационни, културни и спортни центрове, читалища и джамия ще получат над 9.5 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от държавен фонд “Земеделие“ в понеделник.

 

С парите ще се реставрира мюсюлмански храм в Мадан. Настоятелството на джамията ще вложи средствата в архитектурно-строителни дейности, водопровод и канализация, система за отопление и вентилация и др. Общините Борован и Чипровци ще ремонтират две читалища – в селата Добролево и Железна.

 

Останалите проекти са за културни и спортни центрове. В село Свобода, област Пазарджик, ще бъде построен нов културен център, който ще разполага с мобилна библиотека и компютри. Община Брегово спечели проект за създаването на център за експониране на културно-историческото наследство и природните забележителности на региона. Субсидиите ще бъдат вложени в обзавеждане, носии, музикални инструменти, аудио-визуално и компютърно оборудване и др.

 

Община Левски ще изгради център за информационни и комуникационни услуги, а община Вълчедръм ще ремонтира културен дом. В град Пордим ще бъде обновена сграда-музей и превърната в информационен център. Предвидена е и реконструкцията на център за спортни игри и развлечения, тенис корт и сграда. В гр. Елена, село Константин и село Майско също ще бъдат построени нови спортни съоръжения.

 

В град Етрополе пък ще има нов многофункционален спортен и младежки център. Ще бъде обзаведена зона за хора в неравностойно положение и купено спортно оборудване.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?