Най-малко трима убити и близо 200 ранени от торнадо в Хавана

Най-малко трима убити и близо 200 ранени от торнадо в Хавана

Най-малко трима души загинаха, а 172 бяха ранени, след като торнадо, придружено от проливен дъжд, връхлетя източната част на Хавана, заяви кубинският президент Мигел Диас-Канел, цитиран от Асошиейтед прес.

Стихията снощи прекърши и огъна електрически стълбове и разхвърля във въздуха отломки от покриви. Електроснабдяването в много райони на града беше прекъснато.

33-годишният Хулио Менендес, който работи в ресторант в кубинската столица, каза, че квартал "Диес де октубре" изглежда "като филм на ужасите". По думите му при преминаването на торнадото се е чул звук "все едно от небето пада самолет".

Шофьорът Остер Родригес заяви, че в разгара на бурята въртящ се облак е достигнал земята на централния площад в квартал "Репарто модело", наподобявайки "огнено кълбо". Той видял как един автобус бил преобърнат, но шофьорът му избягал невредим.

Вятърът изтръгнал прозорците на местна болница, а пациентите трябвало да бъдат евакуирани.

Жители на Хавана публикуваха в Туитър снимки, показващи автомобили, смачкани от паднали стълбове на уличното осветление, и коли, блокирани от наводнения в града. От торнадото са били засегнати кварталите "Регла", "Диес де октубре" и "Сан Мигел де Падрон".

Споделяне

Още от Свят