Нападателят на лекарката в "Шейново" е опасен за обществото и остава в ареста

"Няма доказателства, че съм я ударил", твърди обвиняемият Владимир Стоянов

Владимир Стоянов крие лицето си с найлонов плик.

Обвиненият за побой над лекарка от столичната болница "Шейново" Владимир Стоянов остава за постоянно в ареста, тъй като по делото има данни, че той е опасен за обществото.

Това прие във вторник Софийският градски съд (СГС), солидаризирайки се с извода на Районния съд, че обвиняемият е "лице с лабилна психика". Заради това магистратите приеха, че ако бъде освободен от ареста, Стоянов може да извърши престъпление.

Както и пред първата инстанция, задържаният за побой над д-р Албена Гагова отхвърли обвиненията, заявявайки, че по делото нямало никакви доказателства, че изобщо я е удрял. Защитната теза на Стоянов е, че няма свидетели и доказателства, че той е нанесъл ударите. Срещу него в момента се води и друго наказателно производство за подпомагане на пребиваването на нелегални мигранти в страната.

Инцидентът стана на 1 юли в "Шейново", след като Стоянов бе поискал да получи плацентата от новороденото си дете, а лекарката му бе отказала, тъй като той не разполагал с необходимите документи. В отговор, мъжът беше започнал да удря Гагова, оставяйки я в безсъзнание.

Въпреки данни, че при побоя ѝ е бил счупен носът, впоследствие прокуратурата обвини Стоянов само за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Случаят предизвика серия лекарски протести срещи насилието над медици.

Споделяне

Още от България