Нападателят на лекарката в "Шейново" е опасен за обществото и остава в ареста

"Няма доказателства, че съм я ударил", твърди обвиняемият Владимир Стоянов

Владимир Стоянов крие лицето си с найлонов плик.

Обвиненият за побой над лекарка от столичната болница "Шейново" Владимир Стоянов остава за постоянно в ареста, тъй като по делото има данни, че той е опасен за обществото.

Това прие във вторник Софийският градски съд (СГС), солидаризирайки се с извода на Районния съд, че обвиняемият е "лице с лабилна психика". Заради това магистратите приеха, че ако бъде освободен от ареста, Стоянов може да извърши престъпление.

Както и пред първата инстанция, задържаният за побой над д-р Албена Гагова отхвърли обвиненията, заявявайки, че по делото нямало никакви доказателства, че изобщо я е удрял. Защитната теза на Стоянов е, че няма свидетели и доказателства, че той е нанесъл ударите. Срещу него в момента се води и друго наказателно производство за подпомагане на пребиваването на нелегални мигранти в страната.

Инцидентът стана на 1 юли в "Шейново", след като Стоянов бе поискал да получи плацентата от новороденото си дете, а лекарката му бе отказала, тъй като той не разполагал с необходимите документи. В отговор, мъжът беше започнал да удря Гагова, оставяйки я в безсъзнание.

Въпреки данни, че при побоя ѝ е бил счупен носът, впоследствие прокуратурата обвини Стоянов само за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Случаят предизвика серия лекарски протести срещи насилието над медици.

Споделяне

Още от България

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?