Наркодилърът Слънцето няма да грее над "Надежда"

Престъпна група, организирала и разпространявала наркотици в столични квартали, е задържана от криминалисти на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР във вторник.

Полицията е задържала престъпна група, разпространявала наркотици в столичните квартали "Надежда", "Връбница" и "Свобода".

Групата е разбита при разследване на сигнал, подаден в края на октомври. Криминалисти от СДВР установили, че групата, ръководена от И. М. (34 г.), известен с прякора Слънцето, е изградила собствена мрежа от дилъри. Негови най-доверени хора били Д. Г. (28 г.) с прякор Данкера и Е. Х. (24 г.), известен като Льони Милиони.

На 13 ноември в района на ж.к. "Сердика” те заловили тартора на бандата и 34-годишния Б. М. в момент на покупко-продажба на наркотици. При вида на служителите на реда клиентът на Слънцето побързал да се отърве от стоката и изхвърлил на земята найлонов плик с буца амфетамин.

Последвало е претърсване в жилището на Слънцето, където са намерени и иззети различни количества марихуана и амфетамин, електронна везна и пластмасов бидон с останки от амфетамин по дъното.

На двамата била наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.

Три дни по-късно последвала полицейска операция в ж.к. “Надежда” , където бил задържан 22-годишният Р. Ф. с 5 пликчета амфетамин и три мобилни апарата, за когото била установена съпричастност към организираната престъпна група.

На 29 ноември последвало претърсване в жилището на 31-годишния А. С. в ж.к. “Надежда”, съгласувано с градска прокуратура. Там полицаите заварили Л. Г. (31 г.), вече осъждан за разпространение на наркотици, и 31-годишните Р. С. и В. А. – също дилъри към бандата.

Поредна полицейска акция била планирана и проведена на 17 и 18 декември, при която в полицейския капан попаднали Т. Г. (33 г.) с прякора Шмеки, у когото открили 15 пликчета марихуана, и Д. Г. - Данкера. В жилището му са намерени електронна везна, сим-карти и мобилни телефони.

Пет дни по-късно криминалистите влезли в следите на Льони Милиони и неговия приятел Д. П.(26 г.), известен с прякора Пашкула - и двамата от кв. "Надежда”. При извършените процесуално-следствени действия в домовете им са намерени различни количества марихуана.

На Данкера е наложена постоянна мярка “задържане под стража”, а Е. Х. и Д. П. ще останат в ареста за 72 часа. Работата по установяване и на други лица, съпричастни към дейността на организираната престъпна група, продължава.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?