Национална кампания "България в НАТО"

Атлантическият клуб в България официално обявява началото на широка обществена инициатива за достойно и съдържателно ознаменуване на скорошното приемане на страната ни за пълноправен член на Организацията на Северноатлантическия договор. Инициативата ще се разгърне под мотото Национална кампания "България в НАТО" и ще съдържа разнообразни културни и обществено-политически събития, посветени на историческата за страната ни промяна.

Както е известно, с решение на Съюза от 4 декември т. г. окончателното приемане на седемте нови членки на НАТО, сред които и България, ще се изтегли още преди юнската среща на НАТО на най-високо равнище в Истанбул догодина. Очаква се датата да бъде през април 2004 г.

Атлантическият клуб в България, като пионер и неизменен радетел на тази идея от 1991 г. насам, е амбициран да въодушеви българското общество за празнично посрещане на това знаменателно събитие.

За почетен председател на Националната кампания "България в НАТО" Управителният съвет на Атлантическият клуб в България избра министъра на външните работи Соломон Паси.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?