НДСВ гадаят на карти бъдещето на управлението си

Членовете на ръководството на НДСВ гледаха на карти бъдещето на кабинета по време на 4-часовото пътуване на "жълтия автобус" от София до Смолян в неделя. В ролята на "врачка" зам.-председателят на партията Даниел Вълчев разтълкува "асо спатия" като сватба и "асо пика" като избор на парламентарен шеф през предстоящата седмица. Вълчев видя още "тъмен коалиционен партньор" в излезлите валета спатия и пика и 9 години управление на НДСВ в появилата се девятка. При излизането на втора девятка, поп и дама, Вълчев заключи, че управлението ще е с вътрешните коалиционни партньори Тошо Пейков и Весела Драганова.

Предстаящото обявяване на промените в правителството стана повод зам-председателите на партията Даниел Вълчев и Николай Свинаров да се шегуват ту че някой от министрите си търси усърдно работа, ту че на следващия завой ще ги чака някой нововремец.

Въпреки че инициативата "жълт автобус" бе предназначена да се спестят пари и партийните функционери да не обикалят страната с държавни мерцедеси, само заместник-председателите Вълчев и Свинаров не се възползваха от автомобилите си. Третият заместник на лидера, екоминистърът Долорес Арсенова, посрещна колегите си в Смолян, а секретарят на НДСВ Веселин Близнаков подрани със завръщането си в София. Вицепремиерът Пламен Панайотов пък пропусна обиколката с журналисти.

По време на посещението в Смолян министърът на отбраната Николай Свинаров изрази увереност, че в много кратки срокове ще започне обезщетяването на пострадалите от природното бедствие в района. По данни на областната администрация, общата сума на щетите е 3.853 млн. лв. Свинаров изрази и надежда че до месец ще има нови инфраструктурни проекти и в тях ще бъдат обхванати части от пътя Смолян - Пловдив.

На среща с представители на местния бизнес, секретарят на НДСВ Веселин Близнаков каза, че оценката за целесъобразността на проекта за каскадата "Горна Арда" не са еднозначни и затова на този етап не може да се обещае, че проектът ще бъде завършен. Той отбеляза, че в областта има благоприятни условия за туризъм и апелира да се инвестира в обучение на кадри, които да работят в тази система.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?