НДСВ прието в Европейските либерални, демократически и реформаторски партии

Съветът на Европейските либерални, демократически и реформаторски партии (ЕЛДР) единодушно е гласувал днес в Лондон за пълноправното членство на НДСВ в ЕЛДР, съобщи пресцентърът на НДСВ.

Два часа преди да бъде одобрена кандидатурата на НДСВ, първият зам.-председател на партията Пламен Панайотов е връчил официално на вицепрезидента на Либералния интернационал Лорд Алдердайс и кандидатурата за членство на НДСВ в Либералния интернационал.

Това е успех не само за НДСВ, но и за България, тъй като още една българска политическа сила получава признание от европейската демократична общност, е заявил Пламен Панайотов, съобщават от НДСВ. Членството на НДСВ в ЕЛДР е факт само година след като Национално Движение Симеон Втори беше учредено като политическа сила, допълва той.

Доскоро НДСВ имаше желание за членство в Европейската народна партия (ЕНП), където е член и СДС. Жълтите обаче очевидно срещнаха проблеми с ЕНП, не на последно място заради лидера на СДС Надежда Михайлова, която е зам.-председател на ЕНП. Поради тази причина НДСВ се преориентира към либералните формации, където получи подкрепата на коалиционния си партньор ДПС, което е член на Либералния интернационал и на ЕЛДР.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: