НДСВ стяга структурите си за евровота и местните избори

НДСВ започва проверки за готовността на местните си структури за изборите за български представители в Европейския парламент и местния вот, които ще са съответно през пролетта и есента. Това съобщи в понеделник в Пловдив Милен Велчев, зам.-председател на партията, цитиран от БТА.

Партийните инспекции започват от днес от Пловдив и Пазарджик. Срещите на Велчев ще включват и инструкции към актива с намеренията и приоритетите на партийната централа, уточни Велчев.

След проверките ще се изготви пълен анализ, който ще бъде представен на лидера на жълтата партия Симеон Сакскобургготски.

Зам.-шефът на НДСВ определи като спекулация информации, свързани с имена за кандидати за кметове, включително и за Йордан Радев, бивш директор на Международния панаир, който е спряган за номинация на партията за Пловдив. “Кандидатите за кметове в големите градове – Пловдив, Варна и др., ще бъдат хора, които са достатъчно популярни и няма нужда да се работи за техния имидж още отсега”, обясни Велчев.

По думите му НДСВ няма проблем и с кандидатите за общински съветници, дори и да се стигне до варианта за мажоритарен избор. НДСВ няма да си поставя за цел общи кандидати за кметове с БСП, но няма да откаже евентуална подкрепа за издигнати от жълтите кандидати, каза още Милен Велчев.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?