НДСВ зове БСП да каже кой ще ни води към ЕС и НАТО - Сергей Дмитриевич или Овчаров

Време е в България да се обсъди и възприеме германския модел за искане на вот на недоверие, според който освен мотивите си срещу правителството опозицията трябва да посочи и името на своя кандидат за министър-председател. В случая с готвения от БСП вот, социалистите трябва да посочат и кой ще поведе България по пътя към НАТО и ЕС - Сергей Дмитриевич Станишев или Румен Овчаров.

Така депутатът от НДСВ Владимир Дончев коментира вота на недоверие към правителството Сакскобургготски, който БСП ще внесе на 4 март в парламента. И Дончев, както и повечето депутати, прогнозираха липса на шансове за успех на вота, искан от социалистите заради социалната политика на кабинета.

Владимир Дончев определи поведението на социалистическата партия като безотговорно заради факта, че се опитват да свалят правителството само месец преди България да бъде приета в НАТО. Той напомни, че БСП не е получила подкрепата на бизнеса за готвения вот.

В петък социалистите се срещнаха с петимата депутати от БЗНС-НС и получиха подкрепата на Мозер за вота на недоверие. Очакваше се в началото на тази седмица БСП да преговаря и с депутатите от ОДС, които напуснаха СДС. Днес медиите съобщават, че хората на Иван Костов са отказали среща на левицата.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?