Немска месарска фирма проучва Северна България за инвестиция

Немска месарска фирма проучва Северна България за инвестиция

Немско месопреработвателно предприятие ще търси подходящи терени в Монтана, Търговище, Шумен, Русе, Плевен и Разград за разкриване на свое производство у нас, съобщиха от министерството на икономиката след среща на министър Божидар Лукарски с изпълнителните директори на компанията, чието име не се споменава.

Фирмата произвежда заготовки за хранителния бранш, като в момента задоволява пазарите в Германия, Испания, Унгария, Словения, Румъния и др. Плановете ѝ са евентуалната производствена база у нас да разкрие от 60 до 80 работни места, които после да стигнат

Лукарски вече е имал среща в Германия с бъдещите инвеститори, след която е изготвен списък с потенциални подходящи бивши предприятия и терени, които да отговарят на поставените от немската компания критерии. Предстои представители на компанията да се запознаят на място с предложените им гардове и терени.

" Надявам се, че съвсем скоро ще имаме повод да съобщим и положителната новина за избрана подходяща локация за инвестицията“, заяви министър Лукарски на срещата с инвеститора. Сформиран от него екип в Министерство на икономиката е изготвил също списък с производители на птиче месо от Северна България, които биха могли да бъдат доставчици за месопреработвателното предприятие. Плановете на компанията са суровините за производство да бъдат снабдявани локално, което ще разкрие допълнителни непреки работни места. Продукцията ще е предвидена изцяло за износ, като основният пазар за производствената база в България ще бъде румънският.

Посещението на ръководството на немската компания, придружено от представител на Министерство на икономиката, ще продължи до края на седмицата, като ще бъдат осъществени срещи с представители на местната власт и на Българска агенция за инвестиции (БАИ), допълват от икономическото ведомство.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?