Независими депутати искат одит на "Информационно обслужване"

Независими депутати искат одит на "Информационно обслужване"

Депутатите от "Атака", нечленуващи в парламентарна група, поискаха Сметната палата да направи одит на държавното дружество "Информационно обслужване", което прави компютърната обработка на резултатите при избори.

Според лидера на партията Волен Сидеров дружеството работи при "пълна непрозрачност". От "Атака" настояха още министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Росен Желязков, който е и негов принципал да помисли за създаването на Надзорен съвет, който да "хвърля светлина върху работата" на дружеството.

От партията призоваха за гарантиране честността на предстоящите на 4 април парламентарни избори.

Отцепниците от БСП, нарекли се "прогресивни социалисти", предложиха в "Информационно обслужване" да бъдат наети ИТ специалисти, излъчени от извънпарламентарните партии в "Информационно обслужване".

"Демокрацията е пряк контрол. С интерес следим полемиката за организацията и честността на предстоящите парламентарни избори. Вместо да се обявяват промени в Изборния кодекс и да се правят всевъзможни предложения за неприложим или безсмислен контрол, за да получим легитимни избори, нека парламентарно представените партии да приемат в квотите си излъчени членове от извънпарламентарните партии в секционните комисии", каза Красимир Янков който е неформален лидер на напусналите партията на Корнелия Нинова.

Според него за приемането на тези предложения е нужна само "политическа воля от страна на партиите на статуквото", а това ще даде легитимност на изборите. 

Споделяне

Още от България