Нинова: Живеем в две държави - тази на управляващите и истинската, в която хората протестират

Нинова: Живеем в две държави - тази на управляващите и истинската, в която хората протестират

"Живеем в две различни държави. В тази на управляващите, в която по думите им има спокойствие. В истинската - всеки месец хората са на улицата и протестират", заяви в събота лидерът на БСП Корнелия Нинова в Разград, цитирана от партийния пресцентър.

По думите ѝ от ГЕРБ твърдят, че дават път на младите, "но в деня на будителите младите учени излязоха на протест за унизителните условия, в които работят".

"В паралелната държава на Борисов има сигурност, в истинската всеки месец полицаи, пожарникари са на протест, а пилоти отказват да летят", каза още Нинова, добавяйки, че "в държавата на правителството пенсиите растат, а в истинската пенсионерите излязоха по площадите с мъката, че няма как да живеят с двеста лева".

"За ГЕРБ здравеопазването е приоритет, а в истинския живот болници фалират и лекарите са на улицата, защото не искат да бъдат пребивани, докато спасяват човешки живот. ГЕРБ всеки ден ни убеждават, че има икономически растеж, излишъци, стабилност и просперитет. Вие в област Разград усетихте ли ги? Имате ли сигурност, по-лесно ли си плащате сметките? Ако ми кажете - "да, живеем по-добре", веднага си оттеглям думите, но ако кажете - "не", нека се хванем заедно и променим това", заяви лидерът на БСП.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?