Нова германска инвестиция в ИТ сектора на България

Нова германска инвестиция в ИТ сектора на България

Германска компания планира нова инвестиция в ИТ сектора на България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Ралф Шмит, изпълнителен директор на "eves_information technology", съобщи Министерството на икономиката.

Германската компания работи с автомобилния бранш и мобилните оператори. В момента е на етап, в който от европейска се трансформира в глобална. България е сред локациите, които сме набелязали, за да ни помогнат да постигнем тази цел, каза Ралф Шмит. От думите му стана ясно, че изборът на страната ни зависи от това, дали ще бъдат открити нужните им специалисти.

През последната година компанията "eves_information technology" е разширила дейността си с подразделение в Азия.

Плановете им са European Competence Center да започне работа през първото тримесечие на 2019 г., а до края на годината в него да работят около 50 високо квалифицирани експерта.

"Можете да разчитате на пълна подкрепа на Министерството на икономиката при реализацията на проекта ви в България", е казал Александър Манолев.

ИС и сикторът на споделените услуги са най-бързо развиващите се в нашата страна. Средната заплата в тях е около 1350 евро, а работните места растат всяка година с близо 5%, е посочил Манолев.

Обсъдена е била и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага.

Споделяне

Още от Бизнес