Нова техника за обири по френските пътища - "Българска повреда"

Български обирджии са измислили нова техника за обири във Франция, съобщава френският сайт "Льо дофин", цитиран от БТА.

От няколко месеца хора, представили се на жертвите си за българи, извършват грабежи по пътищата на департамента Савоа. Българите спирали колите край пътя, отваряли капака на мотора и симулирали повреда или свършил бензин. Когато отзивчиви шофьори спирали да им помогнат, българите вадели тлъста пачка с чужди банкноти или бижута и предлагали да ги разменят срещу евро, с които да платят за ремонта на колата или за бензин.

Един от българите дори изразил готовност да придружи една от жертвите си до банкомат, от който да изтегли пари. Понякога обирджиите били придружавани от жени и деца, за да изглежда постановката по-убедителна. Накрая се оказвало, че предложените от престъпниците пари и бижута са фалшиви.

Същевременно във френския град Екс-ан-прованс, известен с минералните си извори, обирджии от Източна Европа също прилагали необичайна техника за изнудване на възрастни жители. Те се правели, че са намерили на улицата ценен предмет, после спирали възрастен човек и твърдели, че са видели как той го е изпуснал, след което настоявали за пари, за да му го върнат. В местната полиция няколко души вече са подали жалба заради този тормоз.

Споделяне

Още от Балкани