Нови десет жертви на конфликта в Близкия Изток

Деветима мирни граждани и един просирийски палестински активист бяха убити в неделя при израелски въздушни атаки в Южен Ливан и в долината Бекаа. Това сочат данни на местната полиция, предаде Франс прес.

Сраженията в региона възпрепятстват преминаването на хуманитарни конвои, след като от събота сутринта сухопътната и морската артилерия на Израел обстрелват непрекъснато покрайнините на гр. Тир, разположен на 83 км южно от Бейрут, и на съседния палестински бежански лагер Рашидие.

Шестима цивилни са убити и петима ранени след въздушна атака срещу село Ансар в южен Ливан, докато спасители се опитваха да разчистят развалините, за да измъкнат хората, преживели първата атака.

Активист на Народния фронт за освобождение на Палестина е убит, а още четирима - леко ранени при други израелски въздушни удари южно от Бейрут и в долината Бекаа. Трима цивилни ливанци са убити, един – ранен, при самолетна атака край граничния град Накура, където е разположена и централата на силите на ООН в Южен Ливан

Междувременно две пратки на комитета с хуманитарна помощ, по-специално храни и лекарства, експедирани тези дни по море, все още са блокирани в пристанището на Тир. Ще се опитаме да получим от Израел зелена светлина, за да изпратим в понеделник по море хуманитарна помощ за гр. Сайда, където има спешна нужда от нея, каза говорителят на Международния комитет на Червения кръст.

Споделяне

Още от Свят