Нови паркинги ще решават проблема с трафика в Слънчев бряг

Паркинги за работещите в Слънчев бряг ще се изградят в буферните зони между източната и западната част на комплекса, съобщиха в петък от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. На среща между хотелиерите, омбудсмана Гиньо Ганев, кмета на Несебър Магдалена Мандулева и директораа “Слънчев бряг” АД Малина Стратиева, страните са се договорили полицаите от Несебър да работят без почивен ден до края на активния летен сезон, за да се осигури нормална комуникация в рамките на комплекса.

Пропускателният режим, който наложи дружеството – собственик на инфраструктурата в комплекса “Слънчев бряг” АД от началото на юни, породи сериозни спорове преди повече от месец с хотелиерите в комплекса. Омбудсманът Гиньо Ганев разгледа въпроса и заключи, че дружеството няма право да забранява свободния достъп на гражданите до курорта, като настоя да се махнат КПП-та на входа на комплекса.

Същото поискаха и от съюза на собствениците на хотели в комплекса. Те допълниха, че са безпочвени мотивите за въвеждане на бариерите за ограничаване кражбите в комплекса са безпочвени.

Според омбудсмана е нужно Община Несебър и дружеството “Слънчев бряг” АД  да уредят взаимните си претенции за подобренията на транспортната инфраструктура. В споразумението между общината и дружеството, което е собственик на инфраструктурата, ще трябва да се уреди и статутът на мрежите и съоръженията от инженерната инфраструктура.

На срещата са присъствали и юристи, според които транспортната схема в Слънчев бряг трябва да се организира единствено от кмета, защото алеите, тротоарите и пътищата не могат да бъдат друга собственост освен публична общинска.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?