Нови промени в движението в София от април заради ремонти

Сн. БГНЕС

Проблемите с движението през кръстовището на булевардите "Гоце Делчев", "Цар Борис ІІІ" и на ул. "Житница" в софийския кв. "Красно село" ще продължат още няколко месеца.

От 2016 г. организацията на движението там е променена, платната на булевардите стеснени, а ул. "Житница" - затворена. Това ще продължи до 1 октомври 2018 г., но от 1 април начинът на преминаване леко ще се промени. Това става ясно от съобщение на Столичната община.

В този участък се строи част от третия лъч на метрото и се прави ново кръстовище на две нива. Идеята е колите, които пресичат бул. "Цар Борис ІІІ" да минават под самия булевард и така да се намалят задръстванията.

Заради строежите се забранява движение по средната част на пътното платно на бул. "Гоце Делчев", между ул. "Кюстендил" и бул. "Цар Борис ІІІ". колети ще минават само в една лента в двете посоки.

Улица "Житница" остава затворена от кръстовището с бул. "Цар Борис ІІІ" до ул. "Гебедже". Затворени са и части от локалното платно и от пътното платно на бул. "Цар Борис ІІІ". Колите в посока "Княжево" ще минават в една пътна лента, като се осигури и лента за движение на пешеходците с широчина 1.50 м. В посока "Център" също ще се минава в една лента.

Променя се и маршрутът на автобусите 73, 83 и 102.

Автобусите по линия 73 в посока ж.к. "Гоце Делчев" ще се движат от ж.к. Овча Купел 2 по маршрута си до кръстовището на ул. "Любляна" с бул. "Овча Купел". От там ще минават по булевард "Овча купел", след това по бул. "Цар Борис III", надясно по бул. "Братя Бъкстон", наляво по ул. "Тодор Каблешков", наляво по ул. "Ген. Стефан Тошев", надясно по бул. "Гоце Делчев" и по маршрута си до ж.к. "Гоце Делчев".

Автобусите по линия 83 в посока Зоопарка ще се движат по маршрута си до кръстовището на бул. "Константин Величков" с бул. "Възкресение", от там ще минават по бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", надясно по бул. "България", наляво по бул. "Гоце Делчев" и по маршрута си до Зоопарка - двупосочно.

Автобусите по линия 102 – в посока Студентски град ще се движат от ж.к. "Овча Купел 2" по маршрута си до кръстовището на ул. "Житница" с бул. "Овча Купел", наляво по бул. "Никола Мушанов", надясно по бул. "Възкресение", надясно по ул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", по бул. "Петко Ю. Тодоров", наляво по ул. "Бяла черква" и по маршрута си до Студентски град - двупосочно.

Заради ремонти по ул. "Тодор Каблешков" се променя и движението там. Промените ще влизат в сила на етапи. Първият е от 11 април до 11 май. Тогава ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като тя остава отворена за движение.

От 12 до 25 май и улица "Майор Горталов" ще бъде затворена. Няма да се минава и по южната половина от пътното платно на ул. "Тодор Каблешков", в участъка при вход-изхода за зареждане на магазин "Кауфланд".

От 26 май до 15 юни се забранява влизането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" между ул. "Казбек" и ул. "Тодор Каблешков".

Споделяне

Още от България