Новите плочки пред НДК се напукали заради движението в тунела

Новите плочки пред НДК се напукали заради движението в тунела

Авариен ремонт на напуканите и разхлопали се нови плочки пред НДК, поставени заради европредседателството на България, започна в четвъртък фирмата изпълнител на ремонта от преди пет месеца "Джи Пи Груп", която получи 2.5 млн. лв. за него. Снимки на деформираните плочки бяха публикувани преди ден в групата "Забелязано в София" и предизвикаха възмущението и подигравките на потребителите в социалните мрежи.

"Ремонт на ремонта на ремонта . . . щеше да е смешно, ако не бяха думнали 40ина млн. за две години", написа качилият снимките потребител Младен Манев.

Тъй като извършеният от "Джи Пи Груп" ремонт има петгодишна гаранция, фирмата започна подмяна на плочките.

"Причина за надигането и напукването на плочките е движението в тунела под НДК", обясни Йордан Траханов, който е проектов ръководител във фирмата, цитиран от БГНЕС. Според него движението в тунела довело до деформации, които сегашните фуги не са успели да поемат. "Затова ще бъдат направени още, които освен това ще са и по-големи, за да могат да поемат температурните разширения.”, каза още Траханов.

По думите му, възникналият проблем няма общо с качеството на ремонта, а с непредвидени обстоятелства. В доказателство на тезата си каза, че на други места няма дефекти. Ремонтът се очаква да приключи до неделя, когато ще бъде махната оградата пред НДК.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?