Новият престолонаследник на Англия е кръстен Джордж Александър Луи

Новият престолонаследник на Англия е кръстен Джордж Александър Луи

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са дали името Джордж Александър Луи на сина си, който бе роден в понеделник следобед. Това съобщиха от двореца Кенсингтън, предаде ББС в сряда.

Към третия по линията на наследството на британския трон ще се обръщат с Негово Кралско величество Принца на Кеймбридж Джордж.

Името Джордж бе предпочитано в букмейкърските залагания като първо име за наследника на принц Уилям и Кейт Мидълтън, тъй като в кралското семейство има дълбоки генеатични традиции в даването на имена на кралските особи.

Досега е имало шестима британски крале с име Джордж, последният от които е бащата на настоящата кралица Елизабет ІІ.

Църквата на Англия пък посвети специална молитва на новороденото.

Междувременно Кейт, Уилям и Джордж отпътуваха от двореца Кенсингтън за Бъркшир, където живеят родителите на херцогинята на Кеймбридж.

Това стана след цяла сутрин посещения на бебето, най-важното от които бе на кралица Елизабет ІІ, която за пръв път видя третия си правнук. Нейно величество има вече две правнучки.

Момченцето се роди в понеделник следобед, а ден по-късно новите родители Кейт и Уилям напуснаха лондонската болница. Тримата прекараха нощта в двореца Кенсингтън и цяла сутрин приемаха гости, сред които и братът на Уилям – Хари, и сестрата на Кейт – Пипа Мидълтън.

В 13 часа местно време Кейт и Уилям заедно с бебето са били видени да напускат двореца Кенсингтън и се предполагаше, че заминават за Бъркшир при родителите на Катрин, което и по-късно бе потвърдено. Не е ясно обаче колко ще останат там, посочва изданието.

То припомня колко близка е съпругата на принц Уилям с родителите си, както и че кралската двойка бе на гости на Каръл и Майкъл Мидълтън за известно време преди раждането и се върна в Лондон ден преди чаканото от цял свят събитие. Освен това Уилям е коментирал колко удобно се чувства с тъста и тъщата си. Кралският кореспондент на ББС посочва, че къщата на семейство Мидълтън е просторна и достатъчно уединена, за да може двамата нови родители да се отдадат на сина си.

Визитата на Елизабет ІІ при правнука ѝ е била без съпруга ѝ, тъй като херцогът на Единбург все още се възстановява от коремна операция, направена му миналия месец.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?