Новият престолонаследник на Англия е кръстен Джордж Александър Луи

Новият престолонаследник на Англия е кръстен Джордж Александър Луи

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са дали името Джордж Александър Луи на сина си, който бе роден в понеделник следобед. Това съобщиха от двореца Кенсингтън, предаде ББС в сряда.

Към третия по линията на наследството на британския трон ще се обръщат с Негово Кралско величество Принца на Кеймбридж Джордж.

Името Джордж бе предпочитано в букмейкърските залагания като първо име за наследника на принц Уилям и Кейт Мидълтън, тъй като в кралското семейство има дълбоки генеатични традиции в даването на имена на кралските особи.

Досега е имало шестима британски крале с име Джордж, последният от които е бащата на настоящата кралица Елизабет ІІ.

Църквата на Англия пък посвети специална молитва на новороденото.

Междувременно Кейт, Уилям и Джордж отпътуваха от двореца Кенсингтън за Бъркшир, където живеят родителите на херцогинята на Кеймбридж.

Това стана след цяла сутрин посещения на бебето, най-важното от които бе на кралица Елизабет ІІ, която за пръв път видя третия си правнук. Нейно величество има вече две правнучки.

Момченцето се роди в понеделник следобед, а ден по-късно новите родители Кейт и Уилям напуснаха лондонската болница. Тримата прекараха нощта в двореца Кенсингтън и цяла сутрин приемаха гости, сред които и братът на Уилям – Хари, и сестрата на Кейт – Пипа Мидълтън.

В 13 часа местно време Кейт и Уилям заедно с бебето са били видени да напускат двореца Кенсингтън и се предполагаше, че заминават за Бъркшир при родителите на Катрин, което и по-късно бе потвърдено. Не е ясно обаче колко ще останат там, посочва изданието.

То припомня колко близка е съпругата на принц Уилям с родителите си, както и че кралската двойка бе на гости на Каръл и Майкъл Мидълтън за известно време преди раждането и се върна в Лондон ден преди чаканото от цял свят събитие. Освен това Уилям е коментирал колко удобно се чувства с тъста и тъщата си. Кралският кореспондент на ББС посочва, че къщата на семейство Мидълтън е просторна и достатъчно уединена, за да може двамата нови родители да се отдадат на сина си.

Визитата на Елизабет ІІ при правнука ѝ е била без съпруга ѝ, тъй като херцогът на Единбург все още се възстановява от коремна операция, направена му миналия месец.

Споделяне
Още от България

Защо главният прокурор размахва пръст на политици?