Новият съдия-докладчик по делото на Цветанов е Маргарита Шербанова

Снимка БГНЕС

Съдия Маргарита Шербанова от Софийския апелативен съд е новият съдия-докладчик по делото за шестте "НЕ!!!" срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Тя бе посочена от системата за случайно разпределение на съда в сряда.

Преди ден съдия Надежда Трифонова си направи отвод заради сестра си съдия Екатерина Роглекова. Съдия Трифонова се отказа от делото, защото Роглекова от районния съд в Пловдив оправда Цветанов по делото за клевета, заведено от бившия председател на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова.

Сега в новия съдийския състав по делото за забранените СРС-та влизат още шефката на наказателното отделение на апелативния съд Петя Шишкова и съдия Милена Панева.

По това дело Цветанов бе осъден на първите две инстанции на 4 години затвор за това, че е отказал прилагането на СРС-та срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души.

Върховният касационен съд обаче върна делото за ново разглеждане с аргумент, че съставът на Софийския апелативен съд е бил пристрастен.

Споделяне

Още от България