НСБОП изпусна организаторите на разкрита лаборатория за синтетична дрога

Лаборатория за производство на синтетични наркотици бе разкрита при специализирана полицейска операция на НСБОП в Габрово, съобщиха в неделя от МВР.

Организаторите на производството обаче са успели да избягат и са обявени за общодържавно издирване.

В селскостопански постройки в землището на село Дебел дял е било организирано синтезиране на амфетамин. Спецполицаите са открили на мястото части от лабораторната техника и прекурсорите, необходими за производство на дрогата. Намерени са и празни бидони, в които е бил съхраняван оцетният анхидрид, използван за производството на амфетамина.

Организаторите се опитали да заличат следите на незаконната си дейност, като укрили и по-късно заровили останалата част от лабораторната техника в септична яма, близо до селскостопанските постройки.

Предполага се, че производителите на дрога са четирима. Засега следственото дело за нарколабораторията ще се води срещу неизвестен извършител.

Според главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от БНР, наркопроизводителите успели да избягат, защото са разбрали, че районът е под наблюдение. Органите на МВР са следили производството на амфетамина повече от месец.

Споделяне

Още от България