Обама очаква от Борисов реформи и борба с корупцията

Обама очаква от Борисов реформи и борба с корупцията

"Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели". Това пише американският президент Барак Обама в поздравителен адрес до премиера Бойко Борисов. В писмото Обама засяга теми като борбата с корупцията, бежанската вълна, Украйна и "Ислямска държава".

"Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта", се казва в писмото, качено на сайта на МС  .

"Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по- благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат. Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия“, пише президентът на САЩ и завършва в пожелания към Бойко Борисов за успешен втори мандат.

Споделяне

Още от България