Обиски на мелничари за картелни споразумения

Обиски на мелничари за картелни споразумения

В търсене на доказателства за картелни и други забранени споразумения на пазарите от добива на пшеница до производството на хляб са били иззети редица документи от офисите на Съюза на българските мелничари по време на проверка, извършена от Комисията за защита на конкуренцията и Министерството на вътрешните работи и разрешена от Софийския административен съд.

Обиските в Съюза на мелничарите са станали на 21 септември и са част от разследване за евентуално ограничаване и нарушаване на конкуренцията на взаимосвързаните пазари по веригата "пшеница- пшенично брашно- масов пшеничен хляб”, съобщиха от атнимонополния орган във вторник. Проверката на пазарите започна през март 2012 г.

 

Иззети са копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на специализирано оборудване са иззети и документи, съхранявани на електронни и други цифрови носители на информация, допълниха от КЗК.

 

Комисията посочи, че предстои да се направи подробен анализ на събраните документи, който да покаже дали са налице доказателства за предявяване на твърдения за извършено нарушение на Съюза на българските мелничари. Организацията ще има право да се защити в предприетата процедура. След приключването на преписката, КЗК ще се произнесе окончателно по случая.

Споделяне

Още от Бизнес