Общо 15 са задържаните при акцията срещу полицейските шефове в Първомай и Асеновград

Общо 15 са задържаните при акцията срещу полицейските шефове в Първомай и Асеновград

Общо 15 души са задържани по време на акцията на "Вътрешна сигурност" в МВР, при която преди ден бяха закопчани шефовете на РПУ-тата в Първомай и Асеновград Васил Налбантов и Димчо Темелков.

Това обявиха в четвъртък в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов, шефът на пловдивската полиция Христо Разсолков, апелативният прокурор Иван Даскалов и окръжният прокурор Румен Попов.

Освен двамата полицейски началници зад решетките са още трима полицаи, както и десетима заподозрени в извършването на различни престъпления, които униформените са прикривали, обясни окръжният обвинител.

Според прокуратурата 80% от състава на РПУ-Първомай са извършвали частна стопанска дейност в работно време. Подобна е и ситуацията в Асеновград. И в двете управления са извършени множество нарушения.

"Кой с търговия, кой с отглеждане на земеделска продукции, кой с дърводелски услуги. Почти всички служители или зареждат с горива на вересия, или хапват и пийват без пари", обясни Румен Попов.

Не са обработвани сигнали за престъпления на служителите или не им се е разкарвало, или пък са счели, че случаите са маловажни. Именно заради незавеждане на жалба за кражба на коне се е стигнало до убийство. В този случай хората, които са подали жалбата, са пребили до смърт крадеца, тъй като полицията не си е свършила работата.

Споделяне

Още от България