Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков пак бе оставен в ареста

Снимка: БГНЕС

За пореден път съдът остави в ареста обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиян Николов. Младият мъж е под стража над 8 месеца и в петък адвокатите му отново поискаха най-тежката мярка да бъде променена. Те подчертаха, че Николов съдейства на разследването и че има забрана да напуска страната. Според защитниците е ясно, че следващите няколко години той няма да напуска страната, тъй като срещу него има дело, а освен това е прекъснал следването си в чужбина.

Николов е обвиняем в умишлено причиняване на смъртта на журналиста. Той удари колата му със скорост близо 100 км. докато Цветков чакаше на светофар пред мол на бул. "Черни връх" в столицата. Впоследствие експертизите установиха, че Николов е бил дрогиран и на мястото на катастрофата няма следи от спирачен път, т.е. той не е направил никакъв опита да спре, макар че е имал тази възможност. Затова прокуратурата преквафлицира обвинението за умишлено престъпление.

Чрез медии прокуратурата оказва натиск върху съда Николов да не бъде освободен, каза един от адвокатите му. Самият обвиняем също се изказа в този дух.

"Искам да ви уверя, че в мое лице ще бъде оказано пълно съдействие. Зная, че съдът е подложен на силен натиск по това дело, но ви моля да бъдете обективни. Тази мярка е изключително тежка и е наложена в услуга на прокуратурата, а не в услуга на правосъдието", заяви той.

Съдът отказа да промени мярката му. Съдебният състав прие, че няма опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели. Има обаче риск от извършване на друго престъпление.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?