Обзървър рекламира България за инвестиции в недвижими имоти

България е много подходяща за закупуване на перспективни недвижими имоти от хора, които не могат да си позволят високите цени в Испания, Франция и Италия, съобщава електронното издание на английския в.Обзървър в неделя, цитирано от БТА.

В информацията се казва, че страната е включена в каталозите на големите британски туристически компании от няколко години, а нейните достъпни и евтини морски и зимни курорти я превърнаха в третата най-предпочитана дестинация за британските туристи след Испания и Франция.

Инвеститорите, които търсят втори дом за себе си, закупуват имоти в България - от нови крайморски и високопланински постройки до западнали селски стопанства.

Като предимства се сочат дългото, горещо и сухо лято, както и черноморските плажове. Британският Скай клуб препоръчва и българските ски курорти за начинаещи, напреднали и за хора, които искат да имат избор. "Ако ските са сред любимите ви занимания през отпуската, България може да се окаже добър избор", посочва говорителката на Скай клуб - Ванеса Фишър.

В статията се казва, че се очаква след планираното за 2007 г. влизане на България в ЕС цените на недвижимите имоти да се увеличат повече от два пъти.

В момента, според Обзървър, цените са разумни за хора с ограничен бюджет. Според Робърт Дженкин от Бългериън дриймс - британска компания за недвижими имоти с офиси в Лондон, София и Слънчев бряг, апартамент с една спалня в Слънчев бряг може да се купи за около 30 000 британски лири, а селски имот, който има нужда от довършителни работи - за 10 000 лири.

Юридическите разходи и разходите за поддръжка в България също са по-ниски спрямо останалите европейски страни. Размерът на общинския данък е около 25-30 британски лири на година. Процедурата за узаконяване на имотите също е значително опростена, посочва изданието.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?