Огромни опашки към България през ГКПП "Дерекьой –Малко Търново" и  "Хамзабейли-Лесово"

Сн. БГНЕС, архив

Стотици хора с часове чакат да преминат от Турция в България на граничните пунктове "Малко Търново" и "Лесово".

Причината е срив в компютърната система на южната ни съседка. Скъсан подземен кабел е причинил прекъсване на електрозахранванетПо информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, на 29 септември 2019 г. ситуацията с трафика на ГКПП "Дерекьой –Малко Търново" и  "Хамзабейли-Лесово" към входа за България е усложнен поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове. Това съобщава Министерството на външните работи.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси като са блокирани на входа към България. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем. 

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България -  ГКПП "Капъкуле - Капитан Андреево", към входа за България към момента е спокойна.

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?