ООН вече има представител за контакт с извънземни

ООН назначи представител на земята за контакт с извънземни. Задачата да бъде главен преговарящ с евентуалните гости от Космоса световната организация поверява на Мазлан Отман - астрофизичка от Малайзия.

В последно време са открити стотици нови планети, а това прави вероятността за среща с извънземен живот по-голяма от всякога. ООН пък трябва да има готовност да координира реакцията и позицията на човечеството при евентуален пръв контакт.

Това мнение Мазлан Отман изложи наскоро пред учени и то обяснява решението на световната организация да открие новия пост. Други специалисти по Космоса на работа в ООН коментират, че в момента тя е най-подходящата фигура за ролята да каже на представителите на друга цивилизация - заведете ме при водача си, съобщи БНТ.

Астрофизичката има ключов научен принос в своята родина и опит в ООН като шеф на малко известната служба за космически дела. Този орган се занимава с международното сътрудничество и право в космоса, космическия боклук, рисковете от близки до земята астероиди.

И все пак да чакаме ли скоро гости от друга планета?. Тук прогнозите на учените са различни. Някои смятат, че по-вероятно е друга цивилизация от вселената да се свърже с нас чрез радио или светлинни сигнали.

И че е по-вероятно ако срещнем извънземни, те да са микроби, а не разумни същества. Дали някакви нови данни са причина Земята да си има вече главен преговарящ можем само да гадаем.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?