Опасност за живота на жена със съмнение за А (Н1N1)

Бургаската многопрофилна болница чака потвърждение от Националната референтна лаборатория по грип и респираторни инфекции в столицата за наличие на вируса A(H1N1) у пациентката, която е настанена в реанимацията в тежко състояние, с опасност за живота. 36-годишната пациентка се казва Магдалена Ботева и е бременна в шестия месец. В болницата тя е постъпила преди седмица с показания за пневмония.

Преди да бъде приета в бургаската болница жената е търсила личния си лекар, както и други медицински специалисти, които са ѝ предписали лечение по свое усмотрение.

В неделя пациентката е направила остър дихателен пристъп и е била настанена в отделението по интензивно лечение и реанимация.

"Тя е поставена на командно дишане, контролират се изкуствено всички дихателни и кардиологични параметри, както на болната, така и на детето, което няма данни да е получило увреждания. Плодът се следи и от специалист акушер-гинеколог", съобщиха от болницата.

При постъпването на Магдалена Ботева са направени необходимите изследвания за грипен вирус А(Н1N1). Общият скрининг-тест, който е с относителна сигурност, е отрицателен. Той е изпратен за специфична диагностика за A(H1N1) в Националната референтна лаборатория по грип и респираторни инфекции, чиито резултати се чакат.

На пациентката се прилага лечение с антивирусни препарати, включително и “Тамифлу”.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?