Опоненти на Мартин Димитров правят гражданско сдружение "ДДД2"

Едни от най-острите критици на лидера на СДС Мартин Димитров обявиха в четвъртък създаването на гражданското сдружение "Демократично действие – Д2" (ДДД2), а негов председател става бившият лидер на СДС-София Стефан Иванов. Целта на сдружението е да се бори с "острия дефицит на политики", а не да се превръща в "381-та партия", разказа пред Mediapool бившият социален министър от правителството на ОДС Иван Нейков.

Освен Иванов и Нейков сред учредителите е и заместник-ректорът на Софийския университет Милена Стефанова. Тримата бяха общински съветници на СДС в Столичния общински съвет. Стефан Иванов обаче изпадна от групата сини общинари при последните избори заради коалицията с ДСБ. След това той пусна гневно писмо срещу Мартин Димитров, в което му обясняваше, че не знае къде се намира в политическата действителност.

Другите членове са бившият лидер на СДС-Пловдив д-р Григор Малев, заместник-председателят на СДС- София Теодор Петков, бившият син кмет на Кърджали Румен Димитров и други. Григор Малев също е отправял критики към Мартин Димитров заради създаването на Синята коалиция. Той ще е заместник-председател на ДДД2.

"Нашата идея е да създадем експертна формация, която да генерира политики, защото има много остър дефицит от това. Искаме да се превърнем в истински форум за дискусии, който да се провежда поне по веднъж месечно и да се разработват чисто експертни линии", обясни Иван Нейков. По думите му сдружението няма за цел да се превръща в алтернатива на сегашното ръководство на СДС, а да е полезно на всички политически партии с идеите си.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?